Novinky

          • Projekt Menej psychológie, viac pohybovej aktivity

          •  

            Názov projektu:                       Menej psychológie, viac pohybovej aktivity

            Kód projektu v ITMS2014+:                 312011AHW7

            Miesto realizácie projektu:                 Trenčiansky kraj

            Výzva:                                                        OPLZ-PO1/2019/DOP/1.1.1-01

            Operačný program:                               Ľudské zdroje

            Prioritná os:                                             Vzdelávanie

             

            Špecifický cieľ:     Zvýšiť inkluzívnosť a rovnaký prístup ku kvalitnému vzdelávaniu a zlepšiť výsledky a kompetencie detí a žiakov.

            Cieľ projektu:       Zlepšenie študijných výsledkov žiakov základných a stredných škôl v oblasti telesnej výchovy a športu, ako aj zabezpečenie zlepšeného študijného procesu prostredníctvom zvýšenej kvalifikácie pedagogických a odborných zamestnancov základných a stredných škôl v zmysle platnej legislatívy.

            Termín realizácie projektu:   07/2021 – 12/2023

            Cieľové skupiny:

            1. Žiaci základných a stredných škôl vrátane žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami
            2. Pedagogické a odborní zamestnanci základných a stredných škôl v zmysle platnej legislatívy

             

            Hlavná aktivita projektu:    

            • Aktivity zamerané na zlepšenie školskej úspešnosti žiakov vrátane žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami
            • Podpora športového potenciálu u žiakov, ktorá bude viesť k zlepšeniu ich športových výsledkov a k zlepšeniu ich zdravotného stavu, s podporou zdravého životného štýlu a stravovacích návykov

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

            www.minedu.gov.sk                            www.sporttube.sk                        www.esf.gov.sk

             

            „Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu

            a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci

            Operačného programu Ľudské zdroje.“

             

          • Čo vieš o Pavlovi Demitrovi

          • Vedomostný kvíz

            Vedomostný kvíz je určený žiakom základnej školy. Vyplmiť kvíz môžete po kliknutí na odkaz pod textom. Kvíz začína od 20.9. a bude dostupný do 28.11.2021. 29.11. počas "Dní Pavla Demitru" budú vylosovaní 2 výhercovia z tých  účastnkovi, ktorí správne odpovedia na kvízové otázky. Hlavnou cenou budú hokejky darované našimi reprezentantmi Martinom Chromiakom a Samuelom Kňažkom. Všetci účastníci dostanú malú pozornosť.

          • 10 výročie smrti Pavla Demitru 7.9.2021

          • Do našej školy už chodia aj deti, ktoré v čase nehody ešte nežili. Dnes je tá správna príležitosť prestať vnímať osobu Pavla Demitru len ako obeť leteckého nešťastia a určitú „senzáciu“ s tým spojenú. Dnes si treba uctiť jeho pamiatku a hlavne pripomenúť žiakom vlastnosti nášho Paľka, ktorými oplýval a ktoré ho predurčujú stať sa pre nich životným vzorom.

            Česť jeho pamiatke

             

            Nakoľko nám pandémia nedovoľuje usporiadať hromadnú celoškolskú športovú akciu, ktorú sme nazývali Dni Pavla Demitru, pripravili sme o Paľkovi kvíz z jeho životopisu a jeho vlastnostiach. Cenou budú hokejky od S. Kňažka a M. Chromiaka, ktoré nám darovali pri svojej návšteve.

          • VYHLÁSENIE 2. KOLA VOĽBY DO RŠ 2021-2025

          • Nakoľko sa v prvom kole voľby členov (zástupcov rodičov ZŠ) do Rady školy nezúčastnilo minimálne 50% oprávnených voličov, volebná komisia v zmysle Volebného poriadku do Rady školy ZŠ s MŠ Pavla Demitru 2021-2025 vyhlasuje druhé kolo volieb do rady školy, ktoré sa uskutoční dnes t.j. 10.6.2021 od 16:30 do 17:30 hod v školskej jedálni. Vyzývam rodičov na účasť vo voľbách. r.š. Mgr. Oto Bača

          • Fast heroes - Aj deti sa môžu stať hrdinami a zachrániť život

          • Deti z našej školy sa zapájajú do celoeurópskej iniciatívy Hrdinovia FAST, ktorej cieľom je vzdelávať deti o príznakoch cievnej mozgovej príhody a naučiť ich zavolať prvú pomoc včas. Na Slovensku realizuje kampaň pacientska organizácia Sekunda pre život a záštitu nad týmto projektom preberalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu. Základné a materské školy, ale aj jednotlivci, sa môžu prihlásiť do bezplatného päťtýždňového vzdelávacieho programu Hrdinovia FAST  cez oficiálnu webovú stránku https://bit.ly/hrdinovia_112.
        • Deň Zeme v Demitrovke :)
          • Deň Zeme v Demitrovke :)

          • 🌍Deň Zeme :)

            Našich najmenších žiakov naučili pani učiteľky ako správne triediť odpad. Kreslili, maľovali a vytvorili skutočne krásne práce.

            Nezaháľali samozrejme ani žiaci 2.stupňa. Pomáhali pri čistení areálu školy, mapovali znečistené miesta nášho mesta fotodokumentáciou a videonahrávkami. Najväčší nadšenci všetko to, čo do prírody nepatrí , nakoniec aj odniesli.

            Všetky decká odviedli kus dobrej práce a my im za to ďakujeme.

        • Angličtina s hokejistom z NHL
          • Angličtina s hokejistom z NHL

          • V pondelok 15. marca mala 6B netradičnú hodinu angličtiny - navštívil ich hokejista Martin Chromiak, ktorý bol nedávno draftovaný do NHL. Žiaci majú za úlohu vypracovať o Maťovi projekt, teda sa im veľmi hodilo, že sa ho mohli spýtať na čokoľvek čo ich zaujímalo, či už ohľadne jeho hokejovej kariéry, osobného života, či zážitkov z našej Demitrovky, ktorú hokejista navštevoval. Celú hodinu sa rozprávali, pýtali a odpovedali po anglicky - či Maťo používa angličtinu každý deň, či rád cestuje, aký bol jeho najťažší zápas či akú hokejku používa... - na všetky otázky ochotne odpovedal. Martin nemá s anglickým jazykom žiaden problém a keďže jeho spoluhráči hovoria po anglicky, musí angličtinu používať pravidelne i on. Dievčatám povedal aké má obľúbené jedlo a či rád číta a našim hokejistom porozprával o tom ako cvičí a trénuje. Okrem zážitku z hodiny majú teraz šiestaci o hokejistovi aj veľa poznatkov, ktoré by sa v žiadnej knihe ani na internete nedočítali. No a dostali sme od neho aj super darček - jeho hokejku :D
            Takýto projekt vznikol z rozhovoru s ním:
            Názory deciek na hodinu:
            Emka: Mne sa páčilo, že bol s nami😁. Zistili sme o ňom informácie a bola to zábavná hodina😃. A bolo super, že sme rozprávali po anglicky👌😀

            Barborka: Ta hodina sa mi pačila lebo sme si precvičili angličtinu a bola to zmena😄😄😄 pacilo sa mi ze bol cielavedomy, držím mu palce
            Ninka: Takze Maťo je veľmi dobrý v angličtine😂a bola to fakt super hodina😁.Strašne sa mi to páčilo👍.
            Tomáš: Ja len pridam, že som sa dozvedel čo mam robiť viac, aby som bol dobrý ako on
          • 2.A a jej matematika s Harrym Potterom :)

          • Žiaci 2.A triedy sú veľkými fanúšikmi príbehov o Harrym Potterovi. Na hodine mytematiky si žiaci vybrali rokfortskú fakultu a spoločne sa vydali hľadať kameň mudrcov prostredníctvom počítania matematických príkladov. Matematika ich veľmi baví heart
        • Prírodoveda v réžii 3.B
          • Prírodoveda v réžii 3.B

          • Vyučovanie v našej Demitrovke býva veľakrát zaujímavé, podnetné či pre deti netradičné - a práve tu sa môžete dočítať o super netradičnej hodine prírodovedy, ktorú si prišla pozrieť aj TV POVAŽIE :) . Viac sa dočítate v našom článku. 
        • Online slovenčina s pánom Danielom Hevierom :)
          • Online slovenčina s pánom Danielom Hevierom :)

          • "Woow, to bola skvelá hodina, on je naozaj najlepší, ten jeho mega RAP, bol taký zábavný, ponúkol nám spoluprácu a môžeme byť súčasťou jeho knihy, bolo to husté, naj hodina SJL," - i takto reagovali naši šiestaci po online hodine s Danielom Hevierom. Viac sa dočítate v našom článku :). 
        • Loptoši opäť v škole
          • Loptoši opäť v škole

          • Tento týždeň sme začali oslavou MDŽ, výrobou jarnej výzdoby spojenou s hrou so spevom.
            Čas sme venovali aj sebapoznávaniu "To som JA", kde deti kreslili samých seba.
            Deti štvrtých ročníkov sa zhostili jarného upratovania "Nie sú to naše SMETI, ale PLANÉTA je naša.". Po práci k dobrému filmu patrí pizza.
            Pekný záver týždňa. Ďakujeme reštaurácii Klondajk a p. Repkovej za výborné muffinky.
        • Hviezdoslavov Kubín nič nezastaví - ani online nie
          • Hviezdoslavov Kubín nič nezastaví - ani online nie

          • Deti našej školy veľmi obľubujú recitačnú súťaž Hviezdoslavov Kubín, avšak tento rok triedne kolo poňali online a s autorskou básňou, ktorú si vytvorili na hodinách literatúry. Nech sa páči, 6.B :)